·    院务公开
   ·    学院动态
   ·    通知通告
   ·    每周会议

学术报告:Implicit Solutions to the KdV-Burgers-Kuramoto equation

发布时间:2018年06月26日 16:21      访问次数:

报告题目:Implicit Solutions to the KdV-Burgers-Kuramoto equation

报告人:冯兆生美国德克萨斯大学大河谷分校理学院数学系终身教授

报告时间:2018627日(周三)下午430

报告地点:理学院章辉楼442学术报告厅

联系人:吴红霞博士

报告摘要:In this talk, we consider the implicit solution of KdV-Burgers-Kuramoto equation, a partial differential equation that occupies a prominent position in describing some physical processes in motion of turbulence and other unstable process systems. Equivalence transformations are applied for exploring the principal Lie algebra. By means of the associated equivalence algebra we convert partial differential equations into a system of ordinary differential equations from which we can derive some explicit and implicit solutions.

报告人简介:冯兆生,男,现为美国德克萨斯大学大河谷分校(University of   Texas-Rio Grande Valley)理学院数学系终身教授、博导。主要研究方向有非线性分析,混沌动力系统,微分方程及应用,数学物理问题,生物数学何数值模拟等。目前在美国、英国等国家的数学和物理学术刊物上共发表学术论文162,其中被SCI/SCI-E检索的论文近130余篇。近年在北美编辑出版6本英文著作和大会论文集,曾应邀担任十八个国际数学会议学术委员和组委会委员,曾任第五届国际动力系统及微分方程学术大会组委会主席。目前任6个国际SCI杂志的编委和主编。

欢迎广大师生前往听讲!

2018626