·    科研动态
   ·    学术报告
   ·    科研项目
   ·    科技成果

学术报告:The sorting index on Coxeter groups and complex refection groups

发布时间:2017年05月25日 11:07      访问次数:

报告题目:The sorting index on Coxeter groups and complex refection groups

报告人:罗元勋助理教授(厦门大学数学科学学院)

报告时间:2017年06月2日(周五)下午4:00

报告地点:理学院章辉楼442学术报告厅

联系人:林丽双副教授

报告摘要:

The sorting indices on Coxeter groups of type A,B and D are defined byPetersen and it is proved that they are all Mahonian. In this talk, we will define the sorting index on complete reection group of type G(r, 1, n) with a series of joint equidistributions of set-valued statistics, which is a extension of Chen-Gong-Guo and Poznanovic's results. Moreover, analogous results are obtained for permutations of multisets and the minimal length representatives for quotients of parabolic subgroups.

报告人简介:

厦门大学助理教授,主要从事计数组合,图论以及组合设计的研究工作,2010年毕业于台湾国立交通大学,获博士学位。20118月至20157月先后在台湾交通大学,台湾高雄大学,台湾师范大学从事博士后研究工作,20159月全职加入厦门大学。先后主持福建省自然科学基金、国家自然科学基金青年科学基金项目,在IEEE Transactions on Vehicular Technology等国际一流学术刊物上发表论文16篇。

欢迎广大师生参加!

5月25