·    科研动态
   ·    学术报告
   ·    科研项目
   ·    科技成果

学术报告:An integrated system towards artificial pancreas and its numerical trials

发布时间:2017年06月02日 08:07      访问次数:

报告题目:An integrated system towards artificial pancreas and its numerical trials

报告人:李嘉旭教授

报告时间:2017年6月5日(周一)下午3:30

报告地点:理学院章辉楼442学术报告厅

联系人:魏春金教授

报告摘要:

Millions of Americans suffer type 1 diabetes mellitus (T1DM) that is caused by the lack of insulin producing pancreatic beta-cells. Exogenous insulin or its analogues must be daily administered to utilize and lower the chronic high glucose level, ideally, though an artificial pancreas, an integrated system consisting of an insulin pump, a glucose monitoring system, and closed loop control (CLC) algorithms. An effective CLC algorithm is still lacking in handling the delayed effects of insulin in delivery mechanisms, GMS and the hepatic glucose production (HGP). The timing discrepancies and dose inaccuracies often cause undesired glucose fluctuations including both hyperglycemia and dangerous hypoglycemia.  Our ultimate goal is to formulate an integrated system, consisting of several submodels, with the aims to develop and validate effective CLC algorithms for artificial pancreas.

报告人简介:

李嘉旭,博士,博士生导师,1996年获亚利桑那州立大学计算机科学硕士,2004年获数学博士学位,目前任路易维尔大学数学系副教授,亚利桑那州立大学文理学院客座教授。李嘉旭教授的学科研究方向是建立和分析有关糖尿病的数学模型以及有关基因分化的数学模型。他的研究成果已在相关领域达到国际领先水平。近年来已发表SCI论文20余篇,高被引论文多篇。李嘉旭教授曾在美国高科技工业领域工作十余年,任资深高级工程师,从事局部半导体工艺流程中的研发工作。

欢迎广大师生参加!

6月1