学术报告:Some results on Fishburn-enumerated objects-集美大学理学院
   ·    科研动态
   ·    研究团队
   ·    学术报告
   ·    科研项目
   ·    科技成果
   ·    全国泛函微分方程会议

发布时间:2018年03月21日 09:45      访问次数:

报告题目:Some results on Fishburn-enumerated objects

报告人:严慧芳(浙江师范大学副教授

报告时间:2018330日(周五)上午1040

报告地点:理学院章辉楼442学术报告厅

联系人:林丽双副教授

报告摘要: Ascent sequences were introduced by Bousquet-M_elou et al. to unify three other combinatorial structures: (2+2)-free posets, a family of permutations avoiding a certain pattern and a class of involutions introduced by Stoimenow. All these combinatorial objects are enumerated by the Fishburn number F(n) for memory of Fishburn's pioneering work on the interval orders. In this talk, we will survey some results on such Fishburn-enumerated objects.

报告人简介:严慧芳,浙江师范大学副教授,硕士生导师。2006年毕业于南开大学组合数学中心。主要研究计数组合学,尤其是排列的有禁模式和统计量。目前已在European Journal of Combinatorics, Advances in Applied Mathematics, Electronic Journal of Combinatorics, Discrete Mathematics等组合学权威杂志上发表SCI论文20余篇。曾主持国家自然科学基金青年基金项目和浙江省省自然科学基金项目一项,现主持一项国家自然科学基金面上项目。

欢迎广大师生前往听讲!

2018年320