·    科研动态
   ·    学术报告
   ·    科研项目
   ·    科技成果

学术报告:Some multivariate Eulerian polynomials and their continued fractions

发布时间:2018年05月16日 08:57      访问次数:

报告题目:Some multivariate Eulerian polynomials and their continued fractions

报告人:曾江(法国里昂第一大学,教授)

报告时间:2018523日(周三)下午4:00

报告地点:理学院章辉楼442学术报告厅

联系人:林志聪博士

报告摘要:One of the interesting aspects of Eulerian polynomials is the characterization as the moments of orthogonal Meixner polynomials. In this talk, I will present two recent generalizations from this perspective. Firstly we show a q-exponential generating function for Carlitz-Scoville's polynomials using inversion numbers of permutations. Secondly we find Stieltjes-type and Jacobi-type continued fractions for some master Eulerian polynomials that enumerate permutations. Our results contain many previously obtained identities as special cases.

报告人简介:曾江,法国里昂第一大学教授,博士生导师。曾教授1988年获法国Strasbourg大学博士学位,师从于组合数学国际权威Dominique Foata教授。曾教授是正交多项式和连分式组合理论的专家,他的工作深刻而广泛,成果卓越,在组合数学,特殊函数和正交多项式的研究中取得很多重要的成果,在《Trans. Amer. Math. Soc.》等权威数学期刊发表论文一百多篇。

欢迎广大师生前往听讲!

2018516