·    科研动态
   ·    学术报告
   ·    科研项目
   ·    科技成果

学术报告:Distribution and Spectral dynamics of graph eigenvalues

发布时间:2018年05月25日 16:22      访问次数:

报告题目:Distribution and Spectral dynamics of graph eigenvalues

报告人:张福基(厦门大学数学科学学院教授、博士生导师)

报告时间:2018530(周三)下午230

报告地点:理学院章辉楼442学术报告厅

联系人:晏卫根教授

报告摘要:In this talk I will survey the results of the distribution of the limits of eigenvalues of graphs. The main result is about the largest eigenvalue. The knowledge of k-th largest eigenvalue of graphs is very limited. Many open problems are provided. Then I will discuss the spectral dynamics produced by iterated unary operation of graphs. We will show that in the procedure of iterated subdivision, chaos will happen and fractals are found in the set of limits of eigenvalues of iterated clique-inserted graphs. These are some joint work with Haiyan Chen Yichuan Chen and Zhibo Chen.

报告人简介:张福基,厦门大学教授,博士生导师,国家有突出贡献专家,国际数学化学科学院院士,曾多次获得省部级科技进步奖。曾主持多项国家自然科学基金。在JCTAJCTBMath. Comput., PAMSJ. Statist. Mech.等刊物上发表过200多篇学术论文。

欢迎广大师生前往听讲!

2018525