·    科研动态
   ·    科研项目
   ·    科技成果
   ·    全国泛函微分方程会议

学术报告:Forbidden subgraphs and Hamiltonian proprties

发布时间:2019年05月24日 15:00      访问次数:

报告题目:Forbidden subgraphs and Hamiltonian proprties

报告人:熊黎明(北京理工大学教授、博导)

报告时间:2019年05月27日(周一)下午2:30

报告地点:理学院陈章辉楼442学术报告厅

联系人:晏卫根教授

报告摘要:

Using forbidden subgraphs condition to guarantee a graph to have Hamiltonian properties becomes  very popular recently. There are some famous Open problems,such as the very famous long-standing Matthews-Sumner conjecture that every 4-connected claw-free graph is Hamiltonian and so on. In this talk,we shall present this kind of problems and specially we present the updated results on the relationship between forbidden subgraphs and Hamiltonian properties.

报告人简介:

熊黎明,北京理工大学教授、博导,现任中国运筹学会图论组合分会理事。研究领域涉及图论,包括图的结构理论,哈密尔顿圈与因子存在性与极值问题,哈密尔顿指数,线图,无爪图及其它禁用子图,算法复杂性,拓扑指标等方面,矩阵迹理论等内容,发表100余篇学术论文。

2019年5月24日