学术交流

您的当前位置: 学院首页 >> 科学研究 >> 学术交流 >> 正文
学术报告(2024年第17期):On the planar Schrodinger-Poisson system
发布时间:2024-03-26      点击次数:

报告人:张彬林(山东科技大学教授)

报告时间:2024年4月2日(周二)上午8:00

报告地点:章辉楼505

联系人:蓝永艺副教授

欢迎广大师生参加!

报告摘要:In this talk, we discuss the bifurcation and regularity properties of solutions for the planar Schrodinger-Poisson system, in which the nonlinearity has undefined sign and exhibits critical exponential growth in the sense of Trudinger-Moser at infinity. To this aim we need to establish the existence and properties of the first eigenvalue of a related Laplacian equation with logarithmic kernel. Finally, a regularity result is also presented, where the nonlinearity has polynomial growth, and it guarantees the boundedness of solutions for the above Schrodinger-Poisson system. This is a joint work with Patrizia Pucci and Linlin Wang.

报告人简介:张彬林,山东科技大学教授,博士生导师。博士毕业于哈尔滨工业大学,先后在意大利地中海研究中心和南开大学陈省身数学研究所做过两站博士后。当前的研究兴趣是变分和拓扑方法及其在数学物理问题中的应用,特别在非局部偏微分方程解的存在性、多解性等方面取得了一系列重要研究结果。在Math. Ann., Nonlinearity, CVPDE, JDE, JGA, DCDS等知名期刊上发表SCI论文100余篇,担任多个SCI期刊的编委。主持和参与多个国家自然科学基金项目。2019年和2021年分别入选科睿唯安“全球高被引科学家”名单,2022年入选爱思唯尔“中国高被引学者”名单。

2024年3月25日

版权所有 © 集美大学理学院 地址:厦门市集美区银江路183号(校总部) 邮编:361021